Dekhengst

Dekhengst

Iona's Nolan

Nolan is een tinkerhengst type Grai met 78 punten voor type en 80 punten voor exterieur. Hij is goedgekeurd bij het NSvT en heeft in maart 2018 zijn Model-predicaat behaald en in 2020 zijn Sportpredicaat. Hij is een nakomeling van: Iona (1e premie, Ster, Ned. Kampioen en Model) x Billy Blue van de Tukker, geboren 9 mei 2011.

Nolan betekent Kampioen en hij heeft zijn naam eer aangedaan. Op de hengstenkeuring in maart 2022 werd Nolan uitgeroepen tot kampioen type Grai. Daarna mocht hij strijden tegen alle andere kampioenshengsten in de Best Over All Rubriek. Ook deze rubriek heeft hij gewonnen en is daarmee verkozen tot beste tinkerhengst van 2022.

Momenteel wordt hij succesvol uitgebracht in de Z2-dressuur. Hij heeft een enorme wil om te werken, luxe uitstraling en veel behang. Zijn stokmaat is 1.52. Hij is PSSM1 en FIS negatief en CEM EVA vrij getest en voldoet aan sperma- en röntgen eisen.

Nolan dekt via KI (vers sperma) op Hengstenstation Boeve te Heerde. Het dekgeld voor 2024 bedraagt €550,- euro, dit is exclusief sprong- en verzendkosten. Voor een verder overzicht van de kosten zie onze Dekvoorwaarden.

Nolan heeft inmiddels meerdere nakomelingen waardoor we nu ook bepaalde kenmerken terug kunnen zien. Opvallend aan de nakomelingen is hun mooie front, verfijnde hoofdjes en goede bouw. Qua kleur houdt Nolan tot nu toe de kleur van de merrie aan maar wel met meer aftekeningen en minder wit. Qua karakter zijn de veulens heel mensgericht, houden veel van aandacht, enthousiast en staan bij het hek op je te wachten.

Als je wilt kennismaken met Nolan, dan kan je gelijk ook zijn moeder Iona, volle zus Ayla en 1e dochter Ailynn ontmoeten.

11 jarige leeftijd
Iona's Nolan
9 jarige leeftijd
6-8 jarige leeftijd
5 jarige leeftijd
0-4 jarige leeftijd