Aankoopbegeleiding

Waarom aankoopbegeleiding?

Als ik om me heen kijk als instructeur, op wedstrijden of op social media, zie ik te vaak ruiters die geen klik hebben met hun paard of pony of nog erger zelfs bang zijn in het uitoefenen van hun hobby. Dit is erg jammer; uiteindelijk moet je hobby iets zijn waar je plezier aan beleeft en energie van krijgt.

In gesprekken blijkt dan ook vaak dat de klik er al niet was op moment van aankoop. Het paard of pony voldoet aan alles van het wensenlijstje, dus het lijkt allemaal heel mooi, maar toch is de echte klik er niet of men hoopt dat deze later komt.

Tevens ervaar ik dat ruiters tegen rijtechnische problemen aanlopen, welke te herleiden zijn naar het exterieur/bouw van het paard. Als een paard correct gebouwd is, dan mag je ook wat verwachten als je met het paard aan het werk gaat.

Niet iedereen heeft iemand in zijn of haar netwerk of omgeving die mee kan kijken bij een mogelijke aankoop van een paard of pony. Als onafhankelijke aankoopbegeleider bied ik meerdere mogelijkheden aan om een goede keuze te maken m.b.t. je toekomstige pony of paard. Het maakt niet uit of je paard/pony voor recreatie of voor de verschillende takken van de sport bedoeld is.

Aankoopbegeleiding op locatie

Je hebt een verkoopadvertentie gezien van een paard/pony welke aan de eisen lijkt te voldoen. Je wilt graag de ondersteuning van een onafhankelijk persoon tijdens de bezichtiging.

Ik bied de mogelijkheid om mee te gaan tijdens de bezichtiging en/of proefrit. Om te kunnen beoordelen of het paard of de pony bij je past, is het noodzakelijk dat we vooraf een (telefonisch) kennismakingsgesprek hebben.

Persoonlijke begeleiding tijdens dit proces is van belang.
Na de bezichtiging en/of de proefrit, geef ik je een eerlijk en persoonlijk advies over de eventuele aankoop van het paard of de pony.

Kosten 75,00 euro exclusief reiskosten.

Aankoopbegeleiding via Video

Je gaat zelf op bezichtiging bij een paard of pony welke aan je wensenlijstje lijkt te voldoen en die je eventueel zou willen kopen. Ik kan als aankoopbegeleider aan de hand van de door jouw gemaakte video’s van de bezichtiging deze dan beoordelen. Hiervoor zou ik dan graag het volgende via Whatsapp of email willen ontvangen:

In een (telefonisch) gesprek bespreken wij het paard/pony, jouw gevoel en in hoeverre het overeenkomt met de verwachtingen. Ik zal ook mijn verwachtingen eerlijk uitspreken na het zien van de foto’s, filmpjes en aanhoren van jouw ervaring. Na dit gesprek kan er een positief of negatief verkoopadvies gegeven worden of zijn er nog wat vragen ontstaan welke je kan stellen aan de verkopende partij. Mocht een 2e (telefonisch) gesprek noodzakelijk zijn dan is dit geen probleem.

Kosten 35,00 euro per paard/pony.

Mijn kennis en ervaring

In het dagelijks leven ben ik Docent Paraveterinair (Dierenartsassistent) in het Middelbaar Beroeps Onderwijs. In 2020 heb ik een opleiding van de Koepel afgerond tot keurmeester in de paarden en sindsdien keur ik zowel nationaal als internationaal. Tevens heb ik een opleiding tot paraveterinair gevolgd in Nederland en Engeland. Verder ben ik zo’n 20 jaar actief als instructeur, met name privélessen.

Op dit moment ben ik actief in de dressuursport en rijd ik 2 paarden in de Z dressuur. In het verleden ben ik ook actief geweest in de springsport en eventingsport. Bovenstaande kennis en ervaring zet ik in bij het beoordelen of een paard/pony geschikt is om aan te kopen.